maandag 30 december 2013

leuke weetjes

Het leuke weetjesboek.
In dit boek kom je allemaal leuke weetjes tegen.


wist je dat het ontbijt de belangerijkste maaltijd van de dag is.

Als je maag 'knort' omdat je honger hebt, is dat niet je maag. Het 'knorrende' geluid komt van de  darmen wanneer die hun inhoud verplaatsen.

                                                                                                                                                                                            Een jojo was oorspronkelijk een wapen ( in de Filipijnen.                                     Net als een boemerang trouwens, al stammen die dingen al uit de oertijd.



Het is onmogelijk om een woord te vinden dat exact rijmt, en dat is bijzonder. De meest Nederlandse woorden zijn wel te rijmen.

En kom nou niet met woorden als 'kolf' en 'zelf', want die rijmen niet exact, het gaat om de 'aalf'-klank. Vraag me wel gelijk af of er nog meer Nederlandse woorden zijn die niet te rijmen zijn.

De aansteker werd eerder uitgevonden dan de lucifer.



In 1827 werd de eerste echte lucifer uitgevonden. (Een houtje dat je langs een soort schuurpapier moest halen om het te laten ontbranden, geen zwavelsokjes dus) Dat was 4 jaar na de uitvinding van de aansteker (1823)

Ik had destijds denk ik voor de aansteker gekozen. De eerste lucifers waren namelijk levensgevaarlijk en konden bij de minste wrijving (bv. tijdens transport) al ontbranden!



Kauwen op je pen kan levensgevaarlijk zijn.



Jaarlijks overlijden er gemiddeld 100 mensen door verstikking in een balpen.




Een sidderaal is een soort vis. Hij geeft elektrische schokken af om mee te jagen en uit zelfverdediging. Deze stroomstoot ligt maximaal tussen de 400 en 500 volt.  De stroom  hierbij kan oplopen tot 1 ampère. Dit geeft voldoende energie om meer dan 40 auto's te starten!



Zowel mannen als vrouwen kijken dagelijks in de spiegel. Maar waar mannen gemiddeld één keer  per dag in de spiegel kijken, doen vrouwen er nog een schepje bovenop door gemiddeld vijf keer per  dag in een spiegel te kijken.

Vingerafdrukken van de koalabeer lijken heel sterk op die van mensen. Zo sterk, dat ze soms worden verward in moordzaken.

De neushoornkever kan mestballen dragen die van maar liefst 850 keer zijn eigen lichaamsgewicht!




De lever van een ijsbeer bevat een enorme hoeveelheid vitamine A. Wanneer je als mens zoveel vitamine A tegelijk binnen krijgt, is dit giftig en kun je er uiteindelijk zelfs aan overlijden.




Jaarlijks vinden er in Franse bedrijven gemiddeld 400 zelfmoorden plaats. Bij meer dan 90% worden afscheidsbrieven gevonden waarin staat dat de doelstellingen van het bedrijf onmogelijk konden gehaald worden.

Hippopotomonstrosesquippedaliofobie is namelijk angst voor lange woorden.





Gemiddeld eet een mens in zijn leven 8 spinnen. Dit gebeurt 's nachts, (meestal) ongemerkt.

Er komen steeds meer mensen bij die aan Anatidaefobie lijden. Bij Anatidaefobie heb je last van angst voor eenden... bang om door een eend in de gaten te worden gehouden.

De meeste spitsmuizen hebben zeer giftig speeksel. Het is vooral bedoeld om prooien mee te vangen en het heeft dan ook weinig invloed op mensen. Maar er zijn altijd uitzonderingen. In 1993 vond de toen achtjarige Jake Smith een verdwaald spitsmuisje in zijn achtertuin. Hij nam het dier mee naar huis. Toen zijn moeder het beestje oppakte om het eens lekker te knuffelen, werd ze gebeten en kreeg zij door het speeksel een allergische reactie die resulteerde in een anafylactische shock. Zij overleefde het maar net.





Elk mens zit gemiddeld 60 minuten per week op het toilet. 65 % van de Nederlanders doet langer  dan 4 minuten over een grote boodschap., slechts 6,5 % is binnen 1 minuut klaar.

Oké, zestig minuten per week, dat is dus 4 uur per maand, 48 uur per jaar. Maar, vraag me toch af hoe dit onderzoek is uitgevoerd. . . .





Wasmachines hebben sinds de jaren 60 allemaal een raampje. Het raampje biedt de mogelijkheid om te zien of je kind of huisdier per ongeluk in de wasmachine is beland.




                                                                                                                                          
Wist je dat koffie de meest gedronken drank is in Nederland? Jaarlijks drinken Nederlanders gemiddeld 165 liter koffie en wereldwijd worden meer dan 400 biljoen kopjes koffie geconsumeerd per jaar. Dit maakt koffie naast water de populairste drank. Koffie mag dan de meest gedronken drank zijn, maar wat weten we nou precies van koffie? Daarom hier tien leuke weetjes die wij hebben gevonden over koffie.


1. We beginnen met het ontstaan van koffie. Wist je dat koffie ontdekt is door geiten? Het schijnt namelijk dat de bonen ontdekt zijn door een Ethiopische geitenhoeder. Na het eten van de koffiebonen werden zijn geiten namelijk actieve ‘dancing goats’. Toen hij zelf ook ging snoepen van de koffiebonen, kwam hij erachter dat het hetzelfde effect had op de mens. Hij vertelde dit aan de monniken in de nabijgelegen dorpjes en later werd bedacht dat van de bonen beter een heerlijke drank gemaakt kon worden in plaats van ze op te eten: het ontstaan van de koffie.


2. Wist je dat je als echte koffie liefhebber eigenlijk altijd koffie kunt bestellen in welk land je ook bent. In elke taal klinkt koffie namelijk bijna hetzelfde. Het maakt dus niet uit of je de taal niet spreekt, koffie bestellen moet altijd lukken!


3. Wist je dat gelovigen pas duizend jaar later mochten genieten van een kopje koffie dan niet gelovigen. Pas nadat de paus de koffiebonen zegende in de 16e eeuw, mochten de gelovigen ook koffie drinken.


4.Wist je dat Brazilië haar deelname aan de olympische spelen aan koffie te danken heeft? In het jaar 1932 kon Brazilië het zich niet veroorloven om de Braziliaanse atleten naar de Olympische spelen in Los Angeles te sturen. Maar Brazilië had een plan. De hele boot werd vol geladen met koffie en dit verkochten zij onderweg zodat de atleten toch naar Los Angeles konden.


5. Wist je dat koffie de man scherp houdt. Braziliaans onderzoek toonde aan dat jonge mannelijke koffiedrinkers relatief beweeglijker zaad produceren dan niet koffiedrinkers.


6. Andere medische positieve effecten door cafeïne zijn er ook, want wist je dat olympisch kampioen Chris Hoy beweert dat hij zijn medailles te danken heeft aan zijn eigen gemaakte koffie. Dit is natuurlijk niet zijn enige reden, maar uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat door cafeïne snelheid en uithoudingsvermogen wordt vergroot. Cafeïne vergroot namelijk de snelheid van de spieren en de sterkte van de spiercontracties, waardoor deze minder snel vermoeid worden. Ook zorgt cafeïne voor positieve denkers. Uit een experiment bleek namelijk dat koffiedrinkers 7 procent sneller waren in het herkennen van positieve woorden. Een positieve en actieve dag begint dus met een kopje koffie.


7. Vrijgezel? Wist je dat het een afknapper is als je op de eerste date zegt dat je geen koffie wilt. Een onderzoek onder 300 vrijgezellen toonde namelijk aan dat het merendeel samen koffiedrinken het leukst vond op de eerste date.


8. ‘Koffie’ stamt af van de naam quahweh, wat sterkte of macht betekent. Maar ooit afgevraagd waar het woord cappuccino vandaan komt? Dit is namelijk vernoemd naar de monnik van de religieuze orde van kapucijners. Door hun bruine klederdracht met ‘witte’ haren hebben zij dezelfde kleuren als de cappuccino.


                                                                                                                                                                                             9. Wist je dat milde koffie meer cafeïne bevat dan donkere koffie? Je denkt misschien het tegenovergestelde, want het lijkt logischer dat hoe donkerder de koffie van kleur is, hoe meer cafeïne hij bevat. Maar het is juist andersom: hoe donkerder de bonen, hoe meer smaak, maar hoe minder cafeïne. De oorzaak hiervoor is dat bij donkere bonen meer cafeïne verbrand wordt tijdens het branden van de bonen. Dus cafeïne nodig? Drink lichte koffie!


10. Dit lijstje wordt afgesloten met ‘Poepiedure’ koffies. Wist je dat Kopie Luwak gemaakt wordt van uitgepoepte koffiebonen? Deze dure koffiebonen worden door de Civetkat opgegeten en wanneer deze wordt uitgepoept, hebben we een Kopi Luwak boon. Smerig? Het schijnt dus één van de beste koffies te zijn en in meerdere koffiecafé’s in Nederland verkrijgbaar. In Thailand dachten ze, dit kunnen wij ook. In de Noord-Thaise Chiang Rai is de Black Ivory verkrijgbaar. Same story, different animal, namelijk de olifant. Dus altijd al eens olifantenpoep koffie willen proberen? Op naar Thailand!
                                                                                                                   Wist je dat........
  • Er elk uur 1 miljard cellen in het lichaam worden vervangen?
  • Je meer kunt eten van gezonde voeding zonder aan te komen?
  • Dat koffie ook heel veel gezondheidsvoordelen heeft?
  • Je van groene thee af kunt vallen?
  • Stress de grootste oorzaak is van ziekte?
  • Dat optimisten een lagere kans op een hartaanval hebben?
  • Accupunctuur beter kan helpen dan gesprekstherapie?
  • Verzadigd vet je slank maakt door je een verzadigd gevoel te geven?
  • Zeezout ontzettend gezond voor je is ivm aanwezige mineralen?
  • Gezonde vetten ontstekingen in het lichaam voorkomen?
  • Dat iedereen wel eens smokkelt en ongezond eet?
  • Vet de bloedsuiker stabiliseert?
  • Dat dierlijke vetten de meeste vitamine A, D, E & K bevat?
  • Er ook bijwerkingen bekend zijn van vaccinaties?
  • Magnesium de bloeddruk sterk verlaagt?
  • Je nooit olie uit plastic moeten nuttigen ivm weekmakers?
  • Roomboter heel erg gezond is?
  • Ongezond eten ook gezond kan zijn omdat genieten stress verlaagt?
  • Omega-3 rijke olie eenmaal open slechts 3 weken houdbaar is?
  • Moderne granen zo gekruist zijn dat deze moeilijk verteerbaar zijn?
  • Geld belangrijker voor de autoriteiten is dan onze gezondheid?
  • Margarine een vetzuur is die in de natuur niet voorkomt?
  • Dat vrouwen meestal meer geven om gezondheid dan mannen?
  • Dat we onze voedingsgewoontes leren van onze ouders?
  • Het ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag?
  • We wel ouder worden, maar ook langer bezig zijn om dood te gaan?
  • Water het goedkoopste medicijn is?
  • De meeste mensen in de suikerverbranding leven?
  • Dat je het lichaam kan leren om in de vetverbranding te komen?
  • Vloerbedekking ongezond kan zijn voor het lichaam?
  • Laminaat lijmdampen uitademt en slecht is voor de gezondheid?
  • Overgewicht een belangrijke oorzaak is van overlijden op jonge leeftijd?
  • Pure chocolade heel erg gezond is voor het lichaam?
  • Een biertje of wijntje op z’n tijd heel gezond kan zijn?
  • Rauwe melk veel gezonder is dan gepasteuriseerde melk?
  • Synthetische vitamines geproduceerd worden door medicijnfabrikanten?
  • Het overslaan van een maaltijd vreetbuien en overgewicht aanjaagt?
  • Bijna iedereen een intolerantie heeft voor gluten?
  • Dat emoties een grote oorzaak zijn van ziekte?
  • Verkeerde vetten de kans op kanker sterk doen toenemen?
  • Water meestal hoofdpijn kan verminderen en voorkomen?
  • Een Snicker 250 calorieën levert aan het lichaam?
  • Dat je van 250 calorieën een uur kunt wandelen?
  • Dat melk schadelijk kan zijn voor de darmen?
  • Dat wandelen het gezondste is wat je maar kunt doen?
  • Dat honing zeer gezond is om dagelijks te eten?
  • Je in een donkere slaapkamer beter slaapt?
  • Zonnebrandcrèmes nanodeeltjes kunnen bevatten die schade kunnen aanrichten?
  • Ze in België slechts €11 per maand betalen voor hun zorgverzekering?
  • Dat een arts slechts enkele uren college krijgt over voeding?
  • Er bij minder dan 9% gentech gebruik dit niet vermeld hoeft te worden?
  • Oregano meer anti-oxidanten levert dan bosbessen of appels?
  • Planten gevoed met water uit de magnetron sterven?
  • Kersen helpen bij het herstel en verzuring na een zware training?
  • Zuurkool rijk is aan probiotica en dus goed voor de darmen?
  • Fructose in sap en fruit de lever kunnen vervetten en overbelasten?
  • Dat knoflook een anti-schimmelwerking heeft?
  • Het medicijn tegen ADHD, Ritalin, eigenlijk amfetamine (speed) is?
  • Dat planten op de slaapkamer ’s nachts het zuurstofniveau doen stijgen?
  • Dat een kiwi eigenlijk vanuit het chinees Gooseberry (Gansbes) heet?
  • Dat maagzuurremmers de vitamine B12 opname kunnen blokkeren?
  • Er gemiddeld 160.00 KM is afgelegd voor de inhoud van uw winkelkarretje?
  • Dat er 5.000 liter water nodig is om 1kg kaas te maken, 20.000 liter voor 1kg koffie en 100.000 liter voor 1kg rundvlees hamburger?
  • Dat McDonald’s meer dan 1,5 miljard stuks aan speelgoed weggeeft?
  • Dat onze groente en fruit 75% minder mineralen bevat dan 100 jaar terug?
  • Dat de markt in biologische artikelen met 11% per jaar stijgt?
  • Het vervangen van gehydrogeneerd vet door natuurlijk vet jaarlijks honderdduizenden doden zou schelen?
  • Dat electrosmog van WiFi, GSM’s en Digitenne een steeds groter probleem vormt?
  • Bijna niemand in Nederland de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente en fruit nuttigt?
  • Dat wij Nederlanders voornamelijk granen eten en dat dit te eenzijdig is?
  • Ruim 75% van de Nederlanders ongezonde vetten eet?
  • Dat goede voeding meer voor je gezondheid kan doen dan stoppen met roken?
  • Dat suiker en gif niet veel van elkaar verschillen?
  • Dat we bijna 10 kilo per jaar aan toxines binnenkrijgen?
  • Dat medicijnen een miljarden industrie is?
  • Dat als dokters staken er dan minder mensen sterven?
  • Dat er in babyvoeding al 7 klontjes suiker worden verwerkt?
  • Dat er in een blikje cola 10 suikerklontjes zitten?
  • Dat duursport en fitness bij slechte voeding schadelijk kunnen zijn?
  • De consumptie van broccoli 1000% gestegen is de laatste 25 jaar?
  • Dat 90% van het voedsel in de supermarkt gezondheidsrisico’s met zich meebrengt? (door transvetten, suikers, e-nummers, pesticiden, herbiciden, hormonen etc).
  • Dat 50% van de Nederlanders te kampen heeft met overgewicht?
  • Dat de schijf van 5 uit 1953 al reeds achterhaald is?
  • Dat je een gratis antibioticakuur krijgt bij een stuk kip?
  • Dat het voedsel van MC Donalds niet beschimmelt?
  • Dat je 3–6 kg wildvis nodig hebt om 1kg kweekvis te produceren?
  • Dat een fastfood milkshake bijna 60 ingrediënten telt, terwijl je thuis met maximaal 4 klaar bent?
  • Een 1kg netje uien in de winkel 1 euro kost en dat de boer slechts 1 – 4 cent krijgt?
  • Dat ahornsiroop gekookt sap is van de ahornboom?
  • Dat kanker een miljarden industrie is?
  • Dat light-producten je juist dikker kunnen maken?
  • Dat bij het verhitten van voedsel het giftige acrylamide ontstaat?
  • Dat 1:4 mensen allergisch is voor de smaakversterker E621?
  • Dat het eten van aardappels je bloedsuiker sterker doet stijgen dan strooisuiker?
  • Dat bananen tryptofaan bevatten waardoor je je lekker voelt en beter slaapt?
  • Dat bosbessen effectiever werken dan statines tegen hartaanvallen?
  • Een kilo fabrieksrundvlees het vlees van meer dan 400 koeien kan bevatten?
  • Een westerse familie per maand ongeveer 30kg aan verpakkingsmateriaal weggooit?
  • Dat aspartaam de gezondheid ernstig schaadt?
  • Dat 1/3 van het geproduceerde voedsel wordt weggegooid?
  • Dat supermarkt olijfolie vaak gemengd wordt met andere oliën?
  • Dat de helft van onze calorieën afkomstig zijn van meel, mais en rijst?
  1. …chocolade in lippenbalsem wordt verwerkt waardoor uw lippen worden beschermd?
  2. …u door chocolade te eten endorfine aanmaakt in uw hersenen? Dit is een stofje dat als pijnremmer werkt en tevens stress vermindert.
  3. …u door regelmatig chocolade te eten het risico op hart- en vaataandoeningen vermindert en u minder kans hebt op een beroerte?
  4. …mannen door het regelmatig eten van chocolade een jaar langer leven?
  5. …de geschiedenis van cacao en chocolade bijna 4000 jaar teruggaat.
  6. …chocolade antioxidanten bevat die helpen tegen aanslagen op je hersenen zoals Alzheimer?
  7. …cacao een belangrijke rol speelde als betaalmiddel bij de Maya´s en de Azteken?
  8. …chocolade ooit beschouwd werd als een verleiding van de duivel?
  9. …ladykiller Casanova chocolade gebruikte om vrouwen te verleiden?
  10. …chocolade potentie verhogend werkt?
  11. …chocolade je geheugen verbetert?
  12. …chocolade dodelijk kan zijn voor honden en paarden?
  13. …Napoleon altijd chocolade at tijdens zijn veldtochten om  snel een energiestoot te krijgen?
  14. …in 1982 chocolade aan boord van het ruimteschip Columbia de ruimte in ging?
  15. …chocolade geven aan anderen een intieme vorm van communicatie is?
  16. …chocoladedrank in de 16e eeuw werd voorgeschreven als medicijn?
1.         1 op de 10 mannen is kleurenblind. Bij vrouwen is dit slechts 1 op de 113.   
2.         1% van de mensen valt niet op mannen en niet op vrouwen. Ze voelen zich tot niemand aangetrokken.   interessante nutteloze grappige onzinnige leuke weetjes
3.         1,3% van de Amerikaanse vrouwen heeft neppe borsten.  
4.         1/8 vrouwen draagt een pruik. Daarvan bevatten 5% van de pruiken luizen!  
5.         12% van alle zwangere vrouwen in Europa heeft seks gehad op een matras van IKEA.   interessante nutteloze grappige onzinnige leuke weetjes
6.         37% van de mannen houd z'n ogen open tijdens zoenen, slechts 5% van de vrouwen doet dit.  
7.         4 op de 5 vrouwen in Afrika kan niet lezen, schrijven en tellen.  
8.         4% van alle vrouwen is op dit moment zwanger.   


9.         41% van de zwangere vrouwen in New York pleegt abortus.   
10.       45% van de mannen en 25% van de vrouwen wast nooit zijn/haar handen nadat ze naar de wc zijn geweest.   interessante nutteloze grappige onzinnige leuke weetjes
11.       60% van de vrouwen is niet blij met haar uiterlijk.   
12.       69% van de vrouwen houden van mannen in roze t-shirts, maar 69% van de mannen denkt dat vrouwen daar niet van houden.   interessante nutteloze grappige onzinnige leuke weetjes
13.       70% van de armste mensen ter wereld zijn vrouwen.   
14.       80% van mensen die ouder zijn dan 100 jaar, zijn vrouwen!  interessante nutteloze grappige onzinnige leuke weetjes
15.       85% van alle vrouwen op de wereld, draagt de verkeerde beha maat.  
16.       9 op de 10 mensen met een eetstoornis, zijn vrouwen!   
17.       91% van de vrouwen zal eerder de eerste date afzeggen, dan gaan zonder make-up.   interessante nutteloze grappige onzinnige leuke weetjes
18.       91% van de vrouwen zou de eerste date afzeggen als ze zonder make-up moesten gaan.   
19.       93% van alle kaarten die verkocht worden, worden gekocht door vrouwen.   
20.       Als verkrachting in de gevangenis ook meetelt, worden er meer mannen dan vrouwen verkracht in de VS.   interessante nutteloze grappige onzinnige leuke weetjes
21.       De 2 hoogste IQ test scores staan op naam van vrouwen.   
22.       De gemiddelde man huilt ongeveer 6 keer per jaar. Vrouwen meer dan 60 keer per jaar.  interessante nutteloze grappige onzinnige leuke weetjes
23.       De 's werelds grootste familie woont in India - bestaande uit één man, met 39 vrouwen en 94 kinderen.  interessante nutteloze grappige onzinnige leuke weetjes
24.       Een man is gemiddeld 1 jaar van zijn leven aan het kijken naar vrouwen.   
25.       Er zijn meer vrouwen dan mannen op aarde.   
26.       Gemiddeld leven vrouwen 5 jaar langer dan mannen.   
27.       Heel vroeger vonden ze dikke vrouwen mooi dat was een teken dat je veel geld had om eten te kopen.   interessante nutteloze grappige onzinnige leuke weetjes
28.       Heel vroeger vonden ze dikke vrouwen mooi, dat was een teken dat je veel geld had om eten te kopen.  
29.       Het is legaal voor vrouwen om naakt door New York te lopen!   
30.       Het woord slet was eigenlijk bedoelt voor vrouwen die niet konden schoonmaken.  
31.       In China zijn er 15.000 vrouwen getrouwd met homo mannen.   interessante nutteloze grappige onzinnige leuke weetjes
32.       In Japan worden vrouwen betaald om naakt sushibuffet te zijn. Mensen eten dan sushi van hun naakte lichaam.   interessante nutteloze grappige onzinnige leuke weetjes
33.       In je leven ben je 5 jaar bezig met eten, 1 jaar bezig met naar mannen/vrouwen kijken en zit je 2 jaar op de WC.   
34.       In New York is het voor vrouwen toegestaan op topless door de stad te lopen.  
35.       In relaties liegen vrouwen 2 keer zoveel als mannen.  
36.       Mannen kunnen beter zien dan vrouwen, maar vrouwen kunnen beter horen dan mannen.   interessante nutteloze grappige onzinnige leuke weetjes
37.       Mannen kunnen kleinere letters lezen dan vrouwen, maar vrouwen kunnen weer beter horen.   
38.       Mannen kunnen kleinere letters lezen dan vrouwen, vrouwen kunnen beter horen.  
39.       Mannen plegen 5x zo vaak zelfmoord dan vrouwen.   
40.       Mannen worden 6x vaker getroffen door bliksem dan vrouwen.   interessante nutteloze grappige onzinnige leuke weetjes
41.       Mannen zeggen eerder "ik hou van je" in een relatie dan vrouwen.  
42.       Mannen zijn in hun leven ongeveer 1 jaar lang naar vrouwen aan het staren.   
43.       Mannen zweten 40% meer dan vrouwen.   interessante nutteloze grappige onzinnige leuke weetjes
44.       Meer dan 50% van de vrouwen vind zichzelf niet mooi. Bij mannen is dit 25%.   
45.       Meer vrouwen dan mannen hebben een seksverslaving!   
46.       Nederlanders zijn gemiddeld de langste mensen in de wereld, vrouwen 170 cm en mannen 184 cm.   
47.       Sommige muggen worden verliefd op zwangere vrouwen. Daarom worden zwangere vrouwen vaker gestoken door een mug.   interessante nutteloze grappige onzinnige leuke weetjes
48.       Uit onderzoek heeft gebleken dat als vrouwen hun benen kruisen een gesprek, dat ze dan waarschijnlijk niet geïnteresseerd zijn in je.   
49.       Volgens wetenschappers plegen vrouwen met katten eerder zelfmoord.   
50.       Vrouwen die aan gamen doen hebben meer sex, dan vrouwen die niet aan gamen doen.   interessante nutteloze grappige onzinnige leuke weetjes
51.       Vrouwen eten meer wanneer er mannen bij zijn.   
52.       Vrouwen hebben 2% van alle bezittingen op de wereld.   
53.       Vrouwen hebben 77% meer kans om een auto ongeluk te overleven. Niemand weet waarom.   
54.       Vrouwen hebben gemiddeld een íets hoger IQ dan mannen.   interessante nutteloze grappige onzinnige leuke weetjes
55.       Vrouwen hebben na het eten van een stukje kaas meer zin in sex.  
56.       Vrouwen kijken 5 keer vaker per dag in de spiegel dan mannen!   
57.       Vrouwen knipperen 2x vaker dan mannen.   
58.       Vrouwen knipperen gemiddeld bijna twee keer zo vaak met hun ogen als mannen!   
59.       Vrouwen kunnen sneller lezen dan mannen.   interessante nutteloze grappige onzinnige leuke weetjes
60.       Vrouwen lezen gemiddeld 5x zo snel als mannen.   
61.       Vrouwen met een hoog IQ drinken meer alcohol.   
62.       Vrouwen overleven een auto-ongeluk 77% vaker dan mannen. Niemand weet waarom.   
63.       Vrouwen praten per dag gemiddeld 3,5 keer zoveel als mannen.   
64.       Vrouwen spreken per dag zo'n 7.000 woorden. Mannen maar 2.000.   
65.       Vrouwen vinden mannen die intelligent zijn aantrekkelijker dan mannen die niet intelligent zijn.   interessante nutteloze grappige onzinnige leuke weetjes
66.       Vrouwen voelen gemiddeld minder pijn dan mannen.   
67.       Vrouwen worden sneller dronken en blijven het langer omdat ze meer vet hebben.  
68.       Vrouwen zeggen eerder ''Het spijt me'' dan mannen.   
69.       Vrouwen zijn gemiddeld slimmer dan mannen.  


Wist je dat:
  • Je zo’n 5 tot 7 dromen per nacht hebt die bij elkaar meer dan twee uur duren.
  • Je dus elk jaar een maand dromend doorbrengt met zo’n tweeduizend dromen. Over een mensenleven is dat ongeveer 6 jaar en 150.000 dromen.
  • Handelingen in dromen net zoveel tijd kosten als overdag. Zo kost het lopen naar de bushalte evenveel tijd als in de realiteit. Tijd kan wel worden samengetrokken: je kunt in een flits aan de andere kant van de wereld zijn.
  • Amerikanen in hun dromen agressiever zijn dan inwoners van de meeste andere Westerse landen.
  • We maar weinig over seks dromen. Over vallen, achtervolgd worden of op school zitten dromen mensen veel meer.
  • Als vrouwen over seks dromen, het meer gaat om verleiden en flirten dan om daadwerkelijke seks.
  • Per duizend dromen, maar eenmaal een monster er in voorkomt.
  • Geur een sterk effect heeft op de emoties in je dromen. Van onsmakelijke geuren tijdens je slaap ga je naar dromen, terwijl je van bijvoorbeeld rozengeur fijne dromen krijgt.
  • Dromen belangrijk zijn voor een goed humeur, het oplossen van problemen en het reduceren van stress.
  • Je van sommige antidepressiva, verdovende middelen en slaapmiddelen nachtmerries kunt krijgen.
  • Vrouwen vaker nachtmerries hebben dan mannen.
  • Zwangere vrouwen meer dromen en deze beter kunnen navertellen.
  • Mensen die blind zijn geboren, dromen zonder visuele beelden. Alleen als je op latere leeftijd blind bent geworden, zul je visueel dromen.

Menselijk skelet blijft groeien tot 35ste jaar...

Wist je dat het menselijke skelet tot het 35ste jaar blijft groeien?
Echt groeien is een groot woord. Na de puberteit groeit het skelet niet meer in lengte. Er wordt echter nog steeds wel meer botweefsel aangemaakt dan afgebroken. De botten worden hierdoor wel dikker.
Na je 35ste wordt er minder botweefsel aangemaakt dan dat er afgebroken wordt en worden de botten steeds dunner en brozer.

Hart pompt meer dan 8000 liter bloed per dag...

Wist je dat je hart tussen de 8000 liter en 9000 liter bloed per dag rond pompt?
Het hart bestaat uit 2 kamers. De rechter kamer pompt zuurstofrijk bloed het lichaam in, de linkerkamer pompt zuurstofarm bloed vanuit het lichaam naar de longen, waar het met zuurstof wordt verrijkt en via de rechter kamer weer het lichaam ingepompt wordt. Dit alles gaat met zo'n 6 liter per minuut.

Per uur worden in een menselijk lichaam 1 miljard cellen vervangen...

Wist je dat elk uur rond de 1 miljard cellen in je lichaam vervangen worden?
De cellen die vervangen worden zijn oud of al dood en worden daarom vervangen door nieuwe cellen. Dit zijn de meest uiteenlopende cellen, van haren tot huid en van spieren tot nagels. Dit proces zorgt ervoor dat ons lichaam zo'n beetje jaarlijks geheel vernieuwd wordt.

Meer bacterien in een mond dan mensen op Aarde...

Wist je dat er zich meer bacteriën in je mond bevinden dan dat er mensen op Aarde leven?
Het aantal bacteriën in je mond is dus meer dan 7 miljard.

Bij een tongzoen worden 250 verschillende soorten bacterien uitgewisseld...

Wist je dat er tijdens een tongzoen 250 verschillende soorten bacteriën worden uitgewisseld?
Naast deze bacteriën worden er ook nog eens vele 10.000en parasieten uitgewisseld.

Hersens actiever tijdens slaap...

Wist je dat hersens tijdens je slaap veel actiever zijn dan wanneer je wakker bent? Het is niet duidelijk waar dit mee te maken heeft.

Baby kan tot een leeftijd van 6 maanden tegelijkertijd ademen en slikken...

Wist je dat een baby tot hij of zij 6 maanden tot een jaar oud is, tegelijk kan ademen en slikken?
Tot deze leeftijd is het strottenhoofd nog niet goed ontwikkeld en wordt slikken en ademen nog niet goed gecoördineerd.

Vrouwen knipperen vaker met hun ogen dan mannen...

Wist je dat vrouwen vaker met hun ogen knipperen dan mannen?
Het is niet geheel duidelijk hoeveel vaker, de ene bron zegt 2 keer zo vaak, de andere bron zegt slecht iets vaker.
De rede dat vrouwen vaker met hun ogen knipperen is vooral een sterkere reactie op bijvoorbeeld geluiden. Een vrouw knippert enkele malen met haar ogen bij een sterk geluid, terwijl mannen dit maar 1 keer doen.

Haar groeit 15 cm per jaar...

Wist je dat een menselijke haar zo'n 15 cm per jaar groeit?
Dit is net geen 0,5 mm per dag.

Mens leest 250 woorden per minuut...

Wist je dat de gemiddelde mens met een snelheid van 250 woorden per minuut leest?
De hoogste leessnelheid ooit gemeten is 3850 woorden per minuut.

Eeneiige tweelingen vaker linkshandig...

Wist je dat bij eeneiige tweelingen vaak linkshandigheid voorkomt?
Vaak is één helft van een eeneiige tweeling linkshandig. Dit heeft ermee te maken dat de tweelingen het spiegelbeeld van elkaar kunnen zijn.

Menselijk lichaam heeft bij geboorte meer botten dan op volwassen leeftijd...

Wist je dat een menselijk lichaam bij de geboorte meer botten heeft dan op volwassen leeftijd?
Een aantal botten groeit aan elkaar in de periode na de geboorte tot de volwassen leeftijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten